ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΥΛΙΚΑ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κούπα νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε στο βρασμένο νερό το αλεύρι του χαρουπιού και το αφήνουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια σουρώνουμε. Πίνεται ζεστό ή κρύο ανάλογα με την εποχή και τις προτιμήσεις μας, χωρίς προσθήκη ζάχαρης.
Η ποσότητα και η ώρα που αφήνουμε το αλεύρι στο νερό μπορούν να διαφοροποιηθούν αν θέλουμε πιο ελαφρύ ή πιο έντονο ρόφημα.
ΥΛΙΚΑ
250γρ. χαρουπάλευρο
600γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
3 κούπες τσαγιού σησαμέλαιο
3 κούπες γάλα ή χυμό πορτοκάλι
2 κουταλάκια γλυκού σόδα
8 κουταλιές της σούπας μέλι ή 100γρ. μαύρη ζάχαρη
50γρ. σταφίδες και 50γρ. αμύγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε στο λάδι διαδοχικά το μέλι ή τη ζάχαρη, τη σόδα ,τα αλεύρια και στο τέλος τα αμύγδαλα και τις σταφίδες αφού πριν τις έχουμε αλευρώσει στο μίγμα των αλεύρων. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200ο C για 1 ώρα περίπου.