logo

Το σάκχαρο – διαβήτης προκαλείται από τον κακό μεταβολισμό του σακχάρου του αίματος με αποτέλεσμα τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα να αυξάνονται και έτσι ο οργανισμός να μην επεξεργάζεται κυρίως τους υδατάνθρακες με τον σωστό τρόπο.

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ

Οι τροφές οι οποίες είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες και ιδιαίτερα σε άμυλο έχουν σαν αποτέλεσμα την άνοδο της γλυκόζης στο αίμα.

Το άμυλο χωρίζεται σε άπεπτο και πεπτό. Σύμφωνα με έρευνες μόνο το πεπτό άμυλο ανεβάζει την γλύκοζη στο αίμα, το άπεπτο όμως δεν την επηρεάζει.

Άρα ένα προϊόν που έχει χαμηλό άμυλο και ένα ποσοστό του μάλιστα είναι άπεπτο είναι ιδανική για άτομα που πάσχουν από διαβήτη.

Οι φυτικές ίνες μειώνουν την απορρόφηση των υδατανθράκων.

Άρα ένα προϊόν που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες είναι επίσης ιδανικό για άτομα που πάσχουν από διαβήτη.

Οι πρωτεΐνες και τα λιπαρά μειώνουν την απορρόφηση των υδατανθράκων. Για το λόγο αυτό μπορούν να μειώσουν τα αποτελέσματα σε μια τροφή με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη στο αίμα. Έτσι εξηγείται γιατί είναι καλύτερα να καταναλώνουμε μια φέτα ψωμί με ένα αυγό αντί με μαρμελάδα.

Άρα μια τροφή η οποία έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και λιπαρά μονοακόρεστα είναι ιδανική για άτομα που πάσχουν από διαβήτη.

Όλα αυτά συνδύασε σε ένα προϊόν ο αλευρόμυλος Πανταζή που με εντελώς φυσικές μεθόδους κατόρθωσε να απομακρύνει το άμυλο από το αλεύρι σίτου , εμπλουτίζοντάς το με φυτικές ίνες και πρωτεΐνη και έτσι να παράξει ένα μίγμα για αρτοποίηση το οποίο και έχει πατεντάρει στον οργανισμό βιομηχανικής ιδιοκτησίας (ΟΒΙ).

Με το μίγμα αυτό παρασκεύασε ένα παξιμάδι χαμηλού αμύλου το οποίο εκτός ότι έχει μέχρι και 70% λιγότερο άμυλο από τα αντίστοιχα προϊόντα σίτου, το 14,5% του αμύλου αυτού είναι άπεπτο . Έτσι είναι το μοναδικό αμυλούχο προϊόν που φέρει τον ισχυρισμό υγείας ότι όταν τρώγεται δεν ανεβάζει τη γλυκόζη στο αίμα.

Το παξιμάδι αυτό φέρει επίσης και τους εξής τέσσερις διατροφικούς ισχυρισμούς :

• Χαμηλή περιεκτικότητα σε άμυλο
• Υψηλή περιεκτικότητα σε εδώδιμες ίνες
• Χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα
• Υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες

Ο διατροφικός πίνακας για το παξιμάδι δίνεται στην συνέχεια.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ 100g ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ 15g
Ενέργεια 460,1Kcal/1925,KJ 69.0Kcal/288,83KJ
Πρωτεΐνες 36,0g 5.4g

Υδατάνθρακες

εκ των οποίων σάκχαρα

17,6g

1,1g

2,64g

0.17g

Λιπαρά

εκ των οποίων κορεσμένα

trans λιπαρά οξέα

24,1g

3,5g

0,0g

3,62g

0,53g

0,0g
Φυτικές ίνες 15,0g 2,25g
Άμυλο 16,5g 2,48g
Πεπτό άμυλο 14,1g 2,12g
Νάτριο 1,4g 0,21g

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
ΑΝΑ 100g
ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ 30g
Ενέργεια 491,4Kcal/2056KJ 147,42Kcal/616,98KJ
Πρωτεϊνες 36,0g 10,8g
Υδατάνθρακες
εκ των οποίων σάκχαρα 32,6g
1,1g 9,78g
0.33g
Λιπαρά
εκ των οποίων κορεσμένα
trans λιπαρά οξέα 24,1g
3,5g
0,0g 7,23g
1,05g
0,0g
Φυτικές ίνες 15,0g 4,50g
Άμυλο 16,5g 4,95g
Πεπτό άμυλο 14,1g 4,23g
Νάτριο 1,4g 0,42g

Αν μια τροφή είναι φτιαγμένη από επεξεργασμένο αλεύρι θα έχει υψηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από ότι μια τροφή που είναι φτιαγμένη με πολύσπορο αλεύρι.

Έτσι ο αλευρόμυλος Πανταζή παράγει ένα πολύσπορο αλεύρι από οκτώ είδη σπόρων το οποίο ενδείκνυται για άτομα με διαβήτη.
Το κουάκερ είναι επίσης μια τροφή που επίσης προτείνεται και ο αλευρόμυλος παράγει νιφάδες βρώμης τις οποίες και εμπλουτίζει με υπερτροφές όπως μούρα Goji, καρπούς ακατέργαστου κακάο, καρπούς τριαντάφυλλου.

• Τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά οι τροφές αυτές έχουν την ικανότητα να ουδετεροποιούν τα ασταθή στοιχεία που βλάπτουν τα κύτταρα και ονομάζονται ελεύθερες ρίζες. Έρευνες δείχνουν ότι όσοι έχουν διαβήτη, έχουν περισσότερες ελεύθερες ρίζες από αυτούς που δεν έχουν διαβήτη. Οι ελεύθερες ρίζες μπορεί να παίζουν έναν σημαντικό ρόλο στην πρόκληση των κακοηθειών, στην στένωση των αρτηριών και στις βλάβες στις φλέβες και στα νεύρα.

Ο λιναρόσπορος είναι μια τροφή πλούσια σε ω3 .Ο αλευρόμυλος Πανταζή παράγει αλεύρι με λιναρόσπορο που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.

• Πολύσπορα προϊόντα, φασόλια, φακές τα πολύσπορα προϊόντα και άλλοι σύνθετοι υδατάνθρακες βρίσκονται στην κορυφή ενός αντιδιαβητικού μενού. Τα φασόλια, οι φακές , τα φρούτα και τα λαχανικά είναι γεμάτα από υδατοδιαλυτές φυτικές ίνες δηλαδή φυτικές ίνες που διαλύονται στο νερό, δημιουργώντας έτσι ένα ζελέ στο στομάχι. Αυτό χαμηλώνει τη διαδικασία της πέψης, που είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την συγκέντρωση του σακχάρου στο αίμα. Οι υδατοδιαλυτές φυτικές ίνες μειώνουν επίσης τη χοληστερόλη και τις
Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες, που περνούν στο γαστρεντερικό σύστημα και βρίσκονται περισσότερο στο σιτάρι και συνδέονται με τη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης διαβήτη. Έρευνα που έγινε σε 3000 άτομα έδειξε ότι όσοι έπαιρναν περισσότερες φυτικές ίνες από δημητριακά και σπόρους είχαν περισσότερη αντίσταση στην ινσουλίνη που προκαλεί διαβήτη τύπου 2. Μια έρευνα πάνω στις φυτικές ίνες των δημητριακών αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν 3 μερίδες από πολύσπορα φαγητά την ημέρα είχαν 20- 30 % λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2 από εκείνους που έτρωγαν λιγότερες.

Μισό φλιτζάνι ρεβίθια έχει 10,2 γρ. φυτικών ινών ενώ ένα τέταρτο φλιτζάνι δημητριακά έχει 26 γρ.

4 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ

• Τρώτε πάντα πρωινό με πολύσπορα δημητριακά
• Αντικαταστήστε το άσπρο ψωμί με ψωμί ολικής άλεσης.
• Αντικαταστήστε το ψωμί με το παξιμάδι του αλευρόμυλου Πανταζή και μπορείτε με 100 γρ παξιμάδι να πάρετε 16γρ από τα 25 γρ που χρειάζεται ο οργανισμός μας ημερησίως.
• Πασπαλίστε με λίγη κανέλα τα δημητριακά σας ή προσθέστε την στα φαγητά και τα γλυκά σας.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η κανέλα μειώνει το σάκχαρο στο αίμα, τη χοληστερόλη- συμπεριλαμβανομένης και της LDL (κακής) χοληστερόλης- και τα τριγλυκερίδια – λιπαρά που κυκλοφορούν μέσα στο αίμα και απειλούν την καρδιά. Συγκεκριμένα συστατικά στην κανέλα βοηθούν τη γλυκόζη να μπει στα κύτταρα και να χρησιμοποιηθεί σαν ενέργεια, όπως ακριβώς κάνει και η ινσουλίνη. Η κανέλα επίσης περιέχει μαγγάνιο, ένα μεταλλικό στοιχείο που εμφανίζεται να βοηθά το σώμα να χρησιμοποιήσει το σάκχαρο του αίματος. Μια έρευνα έδειξε ότι τρώγοντας ¼-1 ¼ κουταλάκι γλυκού την ήμερα κανέλα για 40 ημέρες παρουσιάστηκε μείωση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα κατά 18-29%.

• Ξηροί καρποί. Σε μια έρευνα που έγινε με την συμμετοχή 80.000 γυναικών που δεν είχαν κανένα ιστορικό διαβήτη αποδείχθηκε ότι, όσες κατανάλωναν ξηρούς καρπούς (ανάλατους) 5 φορές την εβδομάδα, μείωσαν τις πιθανότητες για διαβήτη τύπου 2 κατά 30% σε σχέση με γυναίκες που δεν κατανάλωναν ξηρούς καρπούς.

• Ελαιόλαδο. Μεγάλος αριθμός ερευνών δείχνει ότι μειώνει το σάκχαρο στο αίμα, αλλά και την επικυνδυνότητα για καρδιακές παθήσεις. Είναι μονοακόρεστο λιπαρό που σημαίνει ότι είναι υγιεινότερο από τα κεκορεσμένα λιπαρά όπως το βούτυρο και επιπλέον είναι και με αντιοξειδωτικά.

• Η σκούρα σοκολάτα. Τα φλαβονοειδή στη σκούρα σοκολάτα φαίνεται ότι αυξάνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Οι συμμετέχοντες σε έρευνες που έτρωγαν 100γρ. την ημέρα βρήκαν ότι ο μεταβολισμός του σακχάρου τους βελτιώθηκε σημαντικά.

Ο αλευρόμυλος Πανταζή παράγει δημητριακά πρωινού τα οποία αναμιγνύει με καρπούς κακάο ώστε να μπορεί ο οργανισμός να παίρνει ακόμα περισσότερη ποσότητα φλαβονοειδών από οποιαδήποτε σοκολάτα.

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ

• Κεκορεσμένα ή τρανς λιπαρά
• Υπερβολικά μεγάλες ποσότητες αλκοόλ
• Τα παραδοσιακά προϊόντα για διαβητικούς τα οποία είναι γεμάτα με λιπαρά και συνθετικά γλυκαντικά και είναι καλύτερα να τα αποφεύγετε.

Τα Προϊόντα μας

Άλευρα

Άλευρα χωρίς Γλουτένη

Βιολειτουργικά

Αρχαίοι Σπόροι

Δημητριακά Πρωινού

Παξιμάδι – Αρτοσκευάσματα

Ζυμαρικά

Όσπρια

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2296027017 ή στείλτε μας μήνυμα μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας

Αποδοχή Cookies
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων για την παροχή των υπηρεσιών του, για να βεβαιωθούμε ότι η ιστοσελίδα είναι φιλική προς το χρήστη και την λειτουργικότητα της.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies