ΧΑΡΟΥΠΑΛΕΥΡΟ

 

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΟΦΗΜΑ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΧΑΡΟΥΠΙΩΝ

ΥΛΙΚΑ

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

1 κούπα νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε στο βρασμένο νερό το αλεύρι του χαρουπιού και το αφήνουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια σουρώνουμε. Πίνεται ζεστό ή κρύο ανάλογα με την εποχή και τις προτιμήσεις μας, χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Η ποσότητα και η ώρα που αφήνουμε το αλεύρι στο νερό μπορούν να διαφοροποιηθούν αν θέλουμε πιο ελαφρύ ή πιο έντονο ρόφημα.

ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΧΑΡΟΥΠΑΛΕΥΡΟ

ΥΛΙΚΑ

250γρ. χαρουπάλευρο

600γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

3 κούπες τσαγιού σησαμέλαιο

3 κούπες γάλα ή χυμό πορτοκάλι

2 κουταλάκια γλυκού σόδα

8 κουταλιές της σούπας μέλι ή 100γρ. μαύρη ζάχαρη

50γρ. σταφίδες και 50γρ. αμύγδαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε στο λάδι διαδοχικά το μέλι ή τη ζάχαρη, τη σόδα ,τα αλεύρια και στο τέλος τα αμύγδαλα και τις σταφίδες αφού πριν τις έχουμε αλευρώσει στο μίγμα των αλεύρων. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200ο C για 1 ώρα περίπου.