ΡΕΒΥΘΑΛΕΥΡΟ

ΚΑΘΑΡΟ ΒΑΡΟΣ 500ΓΡ

Πρόκειται για ένα αλεύρι χωρίς γλουτένη

Τα Ρεβίθια αποτελούν μια εξαιρετική πηγή μολυβδαίνιου. Είναι μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, φολικού οξέος, και μαγγανίου. Είναι επισης καλή πηγή πρωτεΐνης, η οποία περιλαμβάνει περίπου το διπλάσιο του ποσού των πρωτεϊνών σε σύγκριση με σπόρους δημητριακών, καθώς και ανόργανων στοιχείων όπως ο σίδηρος, το μαγνήσιο , ο χαλκός και ο ψευδάργυρος.

Η φυτικές ίνες στο ρεβιθάλευρο συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης του αίματος.

Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση ρεβιθάλευρου μπορεί να είναι επωφελής για την πρόληψη του διαβήτη.

Σε μια μελέτη για τον προσδιορισμό του γλυκαιμικού δείκτη σε διάφορα τρόφιμα, συνάγεται το συμπέρασμα ότι το ρεβιθάλευρο έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (28 – 32).

Η Συχνή κατανάλωση των ρεβυθάλευρου μπορεί να μειώσει τους κινδύνους της στεφανιαίας νόσου.